Saturday, January 10, 2015

Tervehdys armaat diggarit ja heitterit! :-)

Oi kun onkin ihana fiilis! 


Joulukuisen bloggaukseni  jälkeen on kuohuavaa vettä tyrskynnyt koskessa vuolaasti ja kaikenlaista on sittemmin tapahtunut ja toteutumaisillaan. Tässäpä joitain mietteitä jo toteutuvasta, sovituista, tulevista ja työstävuorossa olevista proggiksista. Vuosi 2015 on vasta alussa ja buugi on vallan hyvä jo nyt! Tästä vuodesta on tulossa minulle varsin kirjaisa vuosi ja hyvä niin, sillä nythän on Kirjan Vuosi 2015. JEE JEEE, HYVIN MENEE, MUTTA MENKÖÖN! :-) ;-) 8-) :-> ;-9

Tuntuu siltä, että vuosi 2015 on täynnä vanhoja ja uusia kuvioita sulassa sovussa keskenään. Tuntuu aivan kuin asiat oikeasti loksahtelisivat vihdoinkin paikoilleen. Ei välttämättä loistavasti ja täydellisesti, mutta joka tapauksessa tavalla, joka tyydyttää minua ja tekee minut monin tavoin onnelliseksi. Koska kaksi julkaistua runokirjaani ovat olleet jo vuosia loppuunmyytyjä, on ilahduttavaa että niistä on toivottu uusintapainosta kasvavassa määrin, joten uudistettu laitos runokirjoistani yhteisniteenä on enemmän kuin paikallaan tälle vuodelle. Ja tämä vuosi onkin sopivasti sekä Kirjan vuosi että ekan runokirjani puolivuosikymmenjuhlavuosi. Tänä vuonna meikältä lisäksi putkahtaa myös ainakin yksi oma sarjisalbumi ja yksi sarjiskirja missä olen mukana yhtenä piirtäjistä. Mukavana lisänä edellämainittuihin, runojani ilmestyy erinäisiä reittejä myös internetin ihmeellisessä maailmassa. Ja saa nähdä mitä kaikkea tässä ehtiikään ilmestyä tämän ja ensivuoden aikana ja mitä kautta. Meinaan että nyt jo tiedän varmaksi, ettei tekeleitäni ilmesty tulevina vuosina ainoastaan teenpäsenihanite-pohjalta ja Books On Demand - BoD GmbH:in kautta, vaan tänä ja ensivuonna  niitä iloisesti luikertelee muitakin reittejä ihmisten hankittavaksi. Ja se on vallan Cool Juttu se! <3 Meinaan pakahtua riemusta -WOAH ja JEBA JEBA JEE JEE! :-) ;-) :-9

Ihan kirjailija ite todella edustavana ja ennen kaikkea innokkaana vastaanottamaan vuoden 2015 riemukkaita käänteitä :-)
Mie veikkaan, että olen yksi tämän hetken urpoimmista taiteilijoista Suomessa. Moni kirjailija kun haluaa saada omat teoksensa mahdollisimman hienoiksi julkaisuiksi ja saavuttaa teoksillaan mahdollisimman paljon rahaa ja julkisuutta. Meikäläinen se nykyään pyrkii kirjoittajana, sanoittajana, laulajana, muusikkona, sarjakuvadaideilijana, kuvaajana yms. siihen, että mahdollisimman nopeassa ajassa saisin mahdollisimman paljon aikaan ja ihmistenilmoille omasta mielestäni mageeta materiaalia. Ihan se ja sama kuinka vähän tai paljon siitä saa rahaa tai kuinka moni siitä saa kuulla, kunhan tulee proggis ilmoille eikä jää pöytälaatikkoon tunkkaisesti pierunlailla lemuamaan. Ja ihan se ja sama myös, onko se kenenkään mielestä kiinnostavaa settiä, kunhan ite diggaan siitä. Tällaisesta rosoisesta meiningistä hyvä esimerkki on se, että rykäisin yhden päivän aikana (su 28.12.2014) miniromaanin kasaan ja editoin sitä mahdollisimman vähän ja nopeasti. Ja kun editoin, muokkasin teosta jopa ekaa raakaversioita rumemmaksi. Teos on niinkin kaupallinen kuin Vedä sääkin ny vaan vittu päähäs! Kyllä, teoksen nimi ON "Vedä sääkin ny vaan vittu päähäs!" eli erittäin suuresti myyvyyden ehdoilla mennään. :-9 Muahahahah! Olen nakkaillut alkuvuodesta Vedä sääkin ny vaan vittu päähäs -miniromaanin käsikirjoitustani erinäisille pienille, erittäin pienille, vieläkin pienemmille, keskisuurille ja hieman suuremmille kustantamoille. Kyllä tuo varmasti jotain kautta tulee ulos. Uskon, että Hunter S. Thompsonin teksteistä, Jack Kerouacin tuotannosta, Charles Bukowskista, Tuomas Salorannan ja Jukka Niemisen kioskikirjallisuudesta, Juoppohullun päiväkirjoista, Pussikaljaromaanista, Pelle Miljoonan rokki/punkkikirjoista, yms. tykkäävät immeiset ja ihmisrauniot voivat tykätä lyhyessä ajassa aivoistani sanoiksi ja biteiksi väsäämästäni miniromaanistani. Ainakin omat luotettavat testilukijat ovat diganneet erittäin suuresti. Miulla on oikeasti hyvä kutina Vedä sääkin ny vaan vittu päähäs pienoisromaanistani ja hyvää kutinaa ei vähennä ollenkaan se, että sain todella nopeasti (samana päivänä kuin olin lähettänyt kässärin!) vastauksen kässärinlähetysviestiini jo yhdeltä pitkän ja värikkään historian omaavalta kustantamolta. Viesti ei ollut mikään tylsä kuivakka automaattinen vastaus eikä se myöskään ollut "ei", joten tämä on erittäin hyvä alku. Aim singing in thö rein, aim häppi ögein!!! 

Jo ennen, kun lähetin tuota teosta kustantamoille, mie aloitin jo toisen pienoisromaanin kirjoittamisen alkuvuodesta 2015. Tämä pienoisromaani on ainakin vahvasti henkisellä tasolla lähettämäni teoksen vahva henkinen jatkaja. Tällä kertaa teos on kirjoitettu jo alun osalta hieman eri tyyliin (kirjan edetessä tyyli muuttuu aina vain eriävämmäksi) ja hahmo on eri, vaikka samankaltaisia asioita tapahtuukin. Kumpikin teos kertoo etenkin alussa sekakäyttäjän elämästä, mutta hahmojen elämä on erilaista ja kulkee hyvin erilaisiin suuntiin, vaikka kumpikin on rätväkkä suustaan, sanoistaan, teoistaan ja elämäntavoiltaan. Eikä kyse ole jatko-osasta, vaan aivan erillisestä teoksesta. Tiettyjen yhteneväisyyksien ja alkuasetelmien vuoksi helposti tuo tulee nähtynä "jatko-osana", joten sellaiseksi sitä kutsun isekin, vaikka kyseessä onkin enemmänkin metataiteellinen referenssi omaan teokseen mitä rohkenin sendailla kustantamoille, joita diggaan!

Tokan pienoisromaanin kirjoittaminen on edennyt tammikuun edetessä vallan hyvin. Kirjan teemat muuttuivat ja laajenivat teosta kirjoittaessa ja hyvä niin. Teoksen päähahmon sielu alkaa puhua näkyvämmin sanoissa, riveissä ja rivien väleissä ja annan sen näkyä ja kuulua teoksessa. Teoksen nimikin muuttui kirjoitusprosessin aikana. Kivaa ja jännittävää tämä pienoisromaanin kirjoittaminen, kun antaa teoksen elää ja hengittää. En todellakaan aio hioa ja muokkailla tätäkään teosta hengiltä. Joittenkin kirjojen pohjimmainen olemus vaatii hiomista ja puleeraamista, tämän teoksen on hyvä olla raaka, rujo ja omilla ehdoillaan kiva. Hyvä fiilis. Kivaa kun moni teksti syntyy nyt sujuvasti. Kivaa vaihteeksi näinkin. Oikein mukavaa. Vuosi 2015 tuntuu erittäin mukavalta.

Mie ja moottorkelkka- ja -sahahurmaaja ollaan valmiina vuoteen 2015
Toinen Nahkiala Cityn moottorisahahurmaajan saagaan kuuluva albumin ilmestyminen muuttaa ilmestymispäivältään helmikuulta maaliskuulle, koska toisen sarjakuva-albumini sijaan helmikuussa ilmestyy loppuunmyydyistä runokirjoistani uudistettu laitos yhteisniteenä kera bonusmateriaalien. Helmikuussa kuitenkin on Tampereella Elävän Kirjallisuuden Festivaali, johon runokirjan diilaaminen soveltuu paremmin kuin sarjiksen diilaaminen ja maaliskuussa taasen on Tampere Kuplii, joka sarjisfestarina on looginen paikka diilailla sarjiksiaan.

On tämä hieno vuosi monin puolin. Ja meikälle näemma melkoisen kirjallisesti ilmestyväinen vuosi, etenkin kun sarjakuvatkin lasketaan mukaan. Näin jo pelkästään alkuvuodesta siis ilmestyy meikältä mitä ilmeisemmin helmikuussa Taustakohinaa maailmanlopuille ja Vielä Nimeämätön -runokirjoistani uudistettu laitos yhteisniteenä kera uusien runojen ja maaliskuussa ilmestyy  (In)famous adventures of Chainsaw Charmer  - Moottor'sahahurmaajan s(e)i(k)kailuja (isbn-numero on 9789523184503) ja se putkahtaa maailmaan edeltäjänsä kaltaisesti kansainväliseen jakeluun Books on Demand - BoD GmbH:n toimesta. Myöhemmin  vuonna 2015 (käsittääkseni syksyllä) ilmestyy Seitin kautta Zombella -sarjakuva-albumi, joka on kollektiivisesti työstetty P. A. Mannisen sarjiskässäristä. Meikällä em. teosten lisäksi työstössä mm. kokooma-albumi omista sarjakuvista vuosilta 2005 - 2015 (jos ei ehdi tänä vuonna ulos, niin ensivuodelle sitten), ruotsinkielinen gaturunoutta ja punkrockmeininkiä roisilla suomenruotsilla sisältävä runokokoelma (sisältää Berberapan från Japan och Andra Huliganer -laululyriikkaani ja tarkoitus putkahtaa ulos tänä vuonna) ja tietenkin aiemmissa bloggauksissani mainitut kirjaproggikset. Tiedän, että tänä ja ensivuonna ilmestyy myös muitakin teoksia (mm. eräs bändihistoriikki erään bändin 20 v.-vuotisuuden kunniaksi), mutta niistä sitten lisää myöhemmin kevään aikana tulevissa bloggauksissa. JEI! En ole tässä rikastumassa, mutta tekstieni, kuvieni ja sarjisteni esille saanti aina vain laajemmille piireille aina vain suuremmalla promolla ja muuten vaan suuremmalla kädellä kuin yksin tehden tehtynä, tekee minut erittäin onnelliseksi. HII JA JII! Ja Jerpsistä keikkaa -JERPS! :-)Todella hyvää vuotta 2015 teille ja hyvää Kirjan Vuotta 2015 tietenkin kaikille lukijoille ja kirjailijoille!

T. Krisse Chrissie Heart Sydän,
erittäin tuottelias kirjailija, joka haluaa puskea mahdollisimman paljon ulos vielä kun on hengissä ;-)
 

No comments:

Post a Comment