Monday, November 10, 2014

Pää puhuu taas!

Rakkaat lukijani ja armaat vihaajani <3 :-9


Minulla oli keväällä 2014 suunnitelmia tämän blogini suhteen, jotka eivät toteutuneet kevään eikä kesän mittaan, sillä tapahtui kuten monta kertaa ennenkin: tapahtui elämä kera yllätysten. No, asioista on tapana päästä yli tai edes ympäri, ja niin tuli tehtyä taas kerran.

Valoa ja varjoa, muunmuassa sitä on elämä

Tässä loppusyksyn/alkutalven/minkälie/loppuvuoden mittaan on tarkoitus yrittää aktivoitua blogini suhteen. Etenkin kun näemma vaihteeksi kirjautuminen sivustolle ja blogisivulleni onnistuu, päinvastoin kuin oli viimeisen päivitykseni jälkeen pitkään asian tola. Asiassa auttaa myös se, että voin käyttää tarvittaessa toimivia tietokoneita, omat kun joko menivät risaksi tai annoin ne pois. Nettikännykkää en enä käytä, ja muutoinkin vältän vahvasti tarpeetonta netissä roikkumista. Jää aikaa siis tekemisellekin. Eli eiköhän tässä kaikenlaista tule loppuvuoden 2014 ja vuoden 2015 rustailtua.

Sitten viimeisimmän blogipäivitykseni olen mm. aktivoitunut piirtäjänä ja ennenkaikkea sarjakuvapiirtäjänä, olen aktivoinut myös sarjakuvien käsikirjoittajana, olen reissaillut pitkin Suomea ja käynyt Ruotsissakin, poistunut Facebook-profiilini puolesta Facebookista (artistisivu ja bändisivuja minulla siellä on), keikkaillut muutaman kerran sooloartistina ja ennenkaikkea erinäisillä bändeillä joista mainittakoon Three Ounces of Nothingness (jonka perustajajäsen, sanoittaja-säveltäjä-kitaristi-laulaja, ja primus motor olen), käynyt katsomassa keikkoja (Keuruunmarkkinoilla MUSKA oli PARHAUTTA), nähnyt ystäviä, kirjoittanut läjän novelleja, runoja, lyriikoita, arvio- ja tiedotetekstejä, valokuvannut, videokuvannut, ohjannut musiikkivideoita, käsikirjoittanut lyhyetlokuvia, ja vaikka mitä muuta. Tuli ikäännyttyäkin syksyllä yhden vuoden verran taas. Olen ollut elossa äitini kohdun ulkopuolella nyt siis reilut 34 vuotta.

Välillä maailma on aika sumea ja sateinen paikka

Syksyllä kävin peräkkäisinä päivinä kirjaimellisesti hikiset sessiot Siivikkala Sound Museumissa äänittämässä reilut pari tuntia musiikkia. Ekaksi tunnissa 5 kappaletta soolona kitara- ja laulu pohjalta. Tokana päivänä yksin kaksi Three Ounces of Nothingness -piisiä niin että äänitin itse laulut ja rummut samalla otolla, ripeillä otoilla bassoraidat ja kumpaankin piisiin yhdellä otolla kitaraosuudet eli samaan syssyyn yhdellä roiskaisulla kompit ja soolot. Kirjoitan tästä kirjoittaja-kirjailija-kirjallisuusblogiini sen vuoksi, että kappaleissa on tietenkin minun tekemät lyriikat. Ja jopa rokkisutaisuissa suhtaudun laululyriikkaan jonnisortin runoutena, eli että vaikka meno voisi olla ajoittain aika oudonkuuloista, sanoja olen aina miettinyt. En yksinkertaisesti pysty laulamaan sanoituksia, joitten takana en voi seistä.

http://www.seitti.fi/uutiset/julkaisu/147/Tervetuloa-sarvip
Miun ja P. A. Mannisen ideoista sikisi Zombella, jonka julkimoi Seitti syksyllä 2015

Keväällä (kuten aiemmin blogissa tuli mainittua) kävin Tampere Kuplii -sarjismessuilla, jossa keskustelin useampaan otteeseen kaikenlaista P. A. Mannisen kanssa. Ja tuli oltua oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja mentyä juttelemaan oikealle henkilölle, sillä hölömöistä "ois kivaa jos vois väsäillä siun kanssa jonkin kollektiivisen sarjisproggiksen missä Teräslilja kohtais zombeja, sillä oishan se hauskaa, koska Teräslilja on eräänlainen zombi itsekin"-mölinöistäni johtuen P. A. Manninen päätyi menemään Seitti -julkaisimolle sauhuamaan vastaavia ja Seitillä näytettiin vihreää valoa. P. A. Manninen käsikirjoitti sarjisalbumin, jossa on hänen ja minun lisäkseni  piirtämässä melkoinen liuta cooleja piirtäjiä, joista täissä mainittakoon Petri Hiltunen. Albumi on työnalla ja ilmestyy vuoden 2015 aikana, todennäköisesti syksyllä 2015.

Zombella-sarjisalbumi ei ole suinkaan ainoa mihin olen tämän vuoden aikana tunkenut kynäni. Minulta ilmestyy perjantaina 5.12. omaan ihan itse luotuun maailmaan ja alkuperäisiin tarinoihin sijoittuva Bob Sled Charmer - Moottor'kelkkahurmaaja -sarjakuva-albumi. Albumissa seikkaillaan fiktiivisessä Nahkiala Cityssa, jossa on vallan mielenkiintoisia hahmoja. Keskiössä vanha käppänä, joka on tullut kuuluisaksi 1974 vuoden moottorikelkka- ja -sahamurhistaan ja nyt elää omassa kaupungissaan fanien ympäröimänä rock-staran elämää ihailtuna sarjamurhaajana. Rajoitettu ja numeroitu painos. Sarjakuva-albumin tarinointi sekä englanniksi että suomeksi. Huima 6 euroa posteineen onpi ennakkotilaajan hinta. 
Kun luo sarjakuvamaailman, maailman logiikka saa olla vallan nurinkurinen

Bob Sled Charmer - Moottor'kelkkahurmaaja -sarjisalpparin tarkoitus on olla into piukassa tehty, vielä kun ideat ovat uusia ja fiilis korkealla. Osa sarjakuvista on toteutettu sarjana valokuvia, osa valokuvien ja piirrosten yhdistelmänä ja jotain outoa runouttakin mukaan on "saattanut" eksyä, eli en tälläkään kertaa ole tehnyt tätäkään proggista siten kuin jossain oppilaitoksessa saatettaisiin opettaa ja neuvoa. Albumin sisällön tarkoitus on esitellä Nahkiala Cityn maailmaa ja erinäisiä siellä huheltavia hahmoja. Tissejä, verta, kieroa huumoria ja muuta camp-elokuvista ja horror-sarjakuvista tuttua settiä on takuulla tarjolla albumi sivuilla. Eli veikkaan että aika moni Three Ounces of Nothingness ja Rattle Snake Rhythms -bändieni diggari varmaan saattaa tämän itselleen hankkia, sillä pitkälti samoissa maailmoissa albumissakin liikutaan kuin missä em. bändieni lyriikoissa vaelletaan.  

Jos haluat tehdä minulle sitovan ennakkotilauksen sarjiksesta, voit nakkailla minulle viestiä tämän sivun kautta (täältähän löytyy minun spostiosoitekin) tai vaikka Facebookissa artistisivuni kautta viesteilemällä. Jos haluaisit arviokappaleen, niin voin nakata vaikka arvio-pdf:llä tai kirjasella jos niin sovitaan... Ennakkotilauksia ja arviointipyyntöjä on tullut ja lisää otetaan vastaan!!! 8-)

Koska Nahkiala Cityn epämääräisissä  hahmoissa on aineksi vaikka mihin, on ilmiselvää ettei tätä kannata jättää tähän. Seuraava Nahkiala Cityn moottorikelkkahurmaajasta kertova albumi on määrä ilmestyä vuoden 2015 Elävän Kirjallisuuden Festivaaleille ihmisten känsäisiin kouriin ihasteltavaksi ja vihasteltavaksi!

Eli tosiaan, kaikenlaista sattunut ja tapahtunut sitten viimebloggauksen, ja seuraavissa bloggauksissa varmasti lisää kaikesta muusta mistä en juuri tässä nyt maininnut.

Näkemisiin ja lukemisiin!!!

Terveisin, 

Krisse Chrissie Heart Sydän,

arvioitsija, haastattelija, runoilija, novellien yms. kirjoittaja eli kirjailija, sarjakuva- ja leffakäsikirjoituksien tekijä, piirtäjä, valokuvaaja, sarjakuvataiteilija, ja vaikka mitä muuta ;-)
No comments:

Post a Comment