Sunday, December 22, 2013

Päänavaus

Heipä hei hippiäiset!


Päätin avata sanaisen arkkuni mm. Facebookin lisäksi internetin ihmeellisessä maailmassa ja päästää lukijat elämään mukana erinäisissä projekteissani, kokemuksissani ja ajatuksissani. Mitään muotiblogia tästä ei tule, mutta senkin enemmän asiaa ja asiattomuuksia tulen kirjoittamaan kirjoittamisesta. En ole mikään tunnettu enkä suosittu kirjailija, muusikko, tapahtumajärjestäjä tai mikään muukaan, koska en ole koskaan ollut (enkä ole) valtavirtaan soveltuva, vaan paremminkin vastavirtaan räpiköivä hippiäinen. Olen kuitenkin jotenkin käsittämättömästi päässyt sellaiseen asemaan, että kansainvälisestikin on hieman kiinnostusta meikäläisen kirjallisiin, musiikillisiin ja muunlaisiin projekteihin liittyen. Eräänlaisena yleisön toiveitten toteutumana tässä siis omalla äidinkielelläni ajatuksia kirjallisista edesottamuksistani, edesottamattomuuksistani ja sen sellaisista. Aika tulee näyttämään millaiseksi Tuntemattoman suuruuden mietteitä muuttuu vuosien aikana. En aseta itselleni mitään muuta tavoitteita kuin kirjoittaa ajatuksiani julki silloin, kun tekee mieli jotain kirjoittajan kammioni yksinäisyydestä kailottaa ihmisten ilmoille. Ja jos näitä mietintöjä joskus päätyy vaikka kirjojen kansien sisään, niin se on vain hauskaa bonusta, muttei suinkaan tavoitteena

Pakko heti näin ensimmäisessä postauksessa todeta, että minulla on varsin synkkä ja kiero huumori ja osaan nauraa omille ajatuksilleni ja tekemisilleni. Tällä hetkellä olen muusikkona erittäin määrittelemättömällä keikkatauolla, joten minulla on aikaa keskittyä vaihteeksi kirjoittamiseen. Ja koska aikaa on nimenomaan vaihteeksi ja pitkästä aikaa, projekteja on ehtinyt kerääntyä ja  myöskin syntyä uusia.

Työstän tällä hetkellä limittäin kahta eri romaania. Ensin aloittamani romaani on splatter-gore-kirjallisuuden ylpeä edustaja. Kieli poskella kirjoitetussa teoksessa katkeroitunut henkilö päätyy lahtaamaan ihmisiä. Kunnon roskakulttuuria siis kaikin puolin. Toiseksi aloittamani romaanin irvikuva  on alakulttuurillinen teos missä päähenkilö pohtii omaa minuuttaan ja elämäänsä seksielämänsä ja kehohistoriansa kautta. Uskon, että kumpikin teos tulee julkaistuksi, kunhan pakerran ne valmiiksi ja jaksan pommittaa tarpeeksi kauan tarpeeksi montaa tarkoitusperiini soveltujaa kustantamoa. Todennäköisesti teokseni putkahtavat maailmaan eri kustantajien toimesta, koska ne ovat keskenään niin erilaiset ja soveltuvat näin ollen vallan eri yleisöille. Onneksi Suomi on täynnä rohkeita pienkustantamoita, jotka haluavat julkaista valtavirrasta erottuvaa, jopa shokeeraavaa, (roska)kirjallisuutta.

Tällä hetkellä edellämainittujen teosten lisäksi muhimassa on romaani, jota kirjoitin kesällä ja syksyllä, ja tietyn aivotyön ja kypsyttelyn jälkeen palaan ko. kirjan äärelle sorvaamaan sitä eteenpäin. Myöskin työn alla ovat sukupuolen monimuotoisuudesta kertova tietokirja / pamfletti ja monipuolisista alakulttuurin työmyyrätaiteilijoista kertova haastattelupainotteinen tietokirja. Ja pakko lisäksi vielä mainita sekin että minulla on varsin pitkällä novellikokoelma ja että työstän tuttujen taiteilijakollegoitten kanssa yhteistä novelli- ja runoantologiaa. Eli veikkaan, että tässä kolmen viiva viiden vuoden aikana minulta putkahtelee erinäisten kustantamojen kautta useampikin kirja, varsinkin kun puhtaaksi kirjoittamista odottamassa on vihkokaupalla runoja ja eräällä varteenotettavalla kustantamolla on jo luettavana parikin runokirjaa meikäläiseltä. On oikeastaan varsin vapauttavaa olla keikkatauolla ja saattaa eteenpäin kirjallisia ideoita ja projekteja, jotka ovat lojuneet odottamassa luvattoman pitkään.


Päivitän tätä blogia sitä mukaa, kun on aiheeseen liittyvien teemojen tiimoilta jotain älykästä tai älytöntä sanottavaa, tai siis tarkkaanottaen kirjoitettavaa.

Hyvää joulua/julea/mitä sitten ikinä haluatkaan viettää tai olla viettämättä toivottaen,
Krisse Chrissie Heart Sydän.

No comments:

Post a Comment