Thursday, January 16, 2014

Kuva Havaintoja elämästä -Kaikki sanat mitä en saanut sanotuksi kirjan kansikuvakolllaasipohjasta

Havaintoja elämästä -Kaikki sanat mitä en saanut sanotuksi kirja etenee mukavaa tahtia


Havaintoja elämästä - Kaikki sanat mitä en saanut sanotuksi kirjan kirjoittamisen aloitin 21.12.2013 ja kirjassa on nyt noin yhdeksänkymmentä sivua raakatekstiä eli homma on edennyt oikein mukavasti. Hiljattain ideoin kirjalle kansikuvan ja kuvituskuvia. Ja koska kansikuvan pohjamateriaaliksi tekemäni kuvakollaasi on mielestäni kovin hieno, haluan jakaa sen kanssanne.

Tässäpä tosiaan esimakua kuvamateriaalista mikä tulee (jos se kustantajalle kelpaa) Havaintoja elämästä -Kaikki sanat mitä en saanut sanotuksi kirjan kansikuvamateriaalista.

Havaintoja elämästä -Kaikki sanat mitä en saanut sanotuksi kirjaan kansikuvan pohjaksi sommittelin tällaisen kuvakollaasin kuvista joita minusta on otettu ja mitä itse olen ottanut

Valikoin tosiaan läjän kuvia, jotka tulostin, leikkasin tulostuspapereista, asettelin kohdilleen ja otin valokuvan. Aion tulostaa valokuvan ja tyylitellä tulosteen päälle kirjan nimen ja lopuksi skannata lopputuloksen. Skannatun kuvan taasen siirrän tiedostoon missä kirjan tekstimateriaalia on. Aion erikseen lisäksi ottaa muutamia kuvituskuvia kirjaa varten ja liittää ne kirjan kuvitukseksi. Lopputuloksena on sitten kustantajille lähetettäväksi kirja kansikuva(luonnos)ehdotuksen ja kuvituskuvien kera.

Ja minun mielestäni tämä asetelma (minulla on aiheesta eri valaistuksilla ja rajauksilla useita eri vaihtoehtoisia versioita) toimii tällaisenäänkin ja ajattelen etä kansi voisi toimia pelkällä kuvallakin vallan hyvin niin että kirjan eikä kirjoittajan nimeä ei olisi kannessa, vaan takakannessa ja selkämyksessä. Tietenkin kirjan sisällä nimi tulisi nimilehdellä esille lisäksi.

Mutta olen ottanut eri versioita aiheesta valokuvina ja teen erilaisia kansiversioita. Julkaisija saa sitten valita itselleen mieluisimman ja taittaja mahdollisesti tekee lopputulokselle sitten mitä tekee. Mutta minusta olisi masentavan tylsää, jos en mitenkään osallistuisi kirjan visuaalisen ilmeen suunnittelemiseen ja toteuttamiseen, kun kerran ideoita piisaa ja minulle ainakin henkilökohtaisesti on todella suuri merkitys sille, että kirja on kokonaisvaltainen teos siten että sanat eli teoksen sisältö ja kuvat, fontti, taitto yms. eli visuaalinen ilme kohtaavat toisensa toisiaan tukien.

Hyvää, sujuvaa ja elämäntäyteistä kevättä toivottaen,

Krisse Chrissie Heart Sydän,
kirjailija, muusikko, runoilija, valokuvaaja, monenlainen taiteilija, ideoitsija, ja muuten vaan monipuolinen persoonallisuus

No comments:

Post a Comment