Wednesday, January 15, 2014

Verta pakkiin ihan urakalla, niin että lotisee! ;-)

Roskakirjallisuus on hieno juttu, kun sen sellaisena päättää ottaa ;-)


Viimeviikkoina on tullut luettua oikein urakalla ennen kaikkea pienkustantajien ja hieman isompienkin kustantamoitten loistavia esimerkkejä nk. roskakirjallisuudesta, tai kioskikirjallisuudesta kuten sitä meikäläisen lapsuudessa ja varhaisnuoruudessani nimitettiin. On monet kerrat silmät menneet lautasenkokoiseksi ja hymy levinnyt maireaan hymyyn lueskellessa oikein urakalla ja suurella intohimolla kökköä, superkökköä ja megakökköä kirjallisuutta. Varsinkin sellaista missä tulee ruumiita oikein urakalla ja kielenkäyttö on simppeliä ja siekailematonta tai muuten vaan meno on hurjaa ja hillitöntä.

Robert Silverbergin muutamasta novellista kyhätty Verikoirakirjat -lafkan julkaisema Tapaamme Tuonelassa kirjanen, Hervannan divarista vanhan Remon löytäminen ja Stewart Homen (+Kauko Röyhkän) kirjojen runsas lukeminen ovat inspiroineet minua viimeaikoina enemmän kuin suuresti.
Kyllä siinä sielu lepää ja ideoita pursuaa, kun lukee jotain sellaista settiä missä ei olla turhia mietitty mainettaan kirjailijana tai julkaisijana, vaan meno on ihan rehellisesti kieli poskessa tehtyä roskaa.

Kun lisäksi on tullut luettua muutenkin kaikenlaisia roskapokkareita, niin heräsi idea koota frendin kanssa vihkokirjanen täynnä ihan itse muitten proggisten sivussa tehtyä ehtaa kökköpulppia. Kirjanen tietenkin rekisteröidään ihan virallisesti vihkomuotoiseksi kirjaksi ja sille siis hankitaan isbn-numero. Jakelijakin sille hommataan ja kiikutetaan kirjasta ylpeänä erinäisiin mestoihin myytäväksi edes myyntitilille, jotta kansa voi ostaa kirjaa myös kaupoista.

Samalla kun kirja ulostautuu aivostamme näppikselle ja painosta kohti lukijoitten hämmentyneitä käsiä ja känsäisiä kouria, kirjanen aloittaa tällaisten läystäkkeitten julkaisusarjan. Verta Pakkiin -hurmekertomuksia 1 on teoksen nimi.  Ja laitamme kirjasarjamme viralliseksi motoksi "100% sleaze and trash!", joka uskoakseni kertoo kirja(sarjasta) kaiken olennaisen.

Suurena tavoitteenamme on saada läystäke 15.2. Elävän Kirjallisuuden Festivaaleille laukkuryssäperiaatteella halukkaille diilattavaksi, kun festarin tämänvuotinen teemakin on teoksellemme erittäin otollinen. Ja veikkaan (voisi jopa varovaisesti sanoa, että tiedän) että jollekin viralliselle myyntipöydällekin saattaisi kirjaamme saada myyntiin. 

Kasassa on tässä vaiheessa, muutama tunti idean saamisen jälkeen, kansikuvan piirros, frendin runoja ja meikäläisellä loistavia ideoita novelleihin, jotka kyllä tuohon mennessä ehdin kirjoittaa vaikka yhdellä sormella nakuttaen. Ei varmaan tarvitse tälläkään setillä mihinkään Pirkkalaiskirjailijoihin liittyä ihan hetkeen, jos koskaan, mutta fiilis on korkealla jo etukäteen siitä, että tänä keväänä ilmestyy meikältä taas jotain kirjallista teosta.

Tästä se roskakirjailijan ura urkenee toden teolla. Odotan jo innolla kaikkia tulevaisuudessa saamiamme haukkuja, kehuja, ihasteluita ja vihasteluita -JEE!!!! Vain mielikuvitus on rajana, kun roska ja jäteliemi tulee ja tekee pienen mutta voimakkaan iskun kansakunnan tajuntaan.

Hukkukaamme roskaan, JAUZAAAAAAAAAAAAAAAH!!!! ;-)

T. Krisse Chrissie Heart Sydän,
innostunut roskakulttuurin innokas harrastaja, harjoittava ja tuleva roskakirjallisuusjulkaisija"moguli" ;-)

No comments:

Post a Comment