Monday, February 3, 2014

Kirjaprojektit ovat edenneet mukavasti

Väliaikatiedotusta Havaintoja elämästä, Verta pakkiin ja Hurmepukki -kirjoista


Sanailua siitä kuinka teksti on edennyt vaihteeksi välillä ihan hyvääkin tahtia :-)

Olen saanut viikonloppuna ja tänään edistettyä Havaintoja elämästä - Kaikki sanat mitä en saanut sanotuksi ja Verta pakkiin -hurmekertomuksia 1-kirjojen sisältöä oikein mukavasti. Pitkään oli tuntunut Havaintoja elämästä jne kirjan kanssa siltä, että junnaan paikoillani ja sivumäärä ei lisäänny. Peräti tuskailin asian äärellä. 

Tänään tajusin tarkastella tekstiä fonttikoon ja muun sen sellaisen kautta ja repesin nauramaan. Olin siirrellyt tekstiä verkoitse ja muistitikulla koneelta toiselle ja päätynyt kirjoittamaan vanhemman mallisella koneella, jossa on vanha versio Wordpadista. Tämän kaiken siirtelyn ja eri Wordpadin versioitten välillä liikkumisen aikana oli käynyt niin, että jostain syystä fonttikoko ja rivinväli oli muuttunut melkoisesti pienemmäksi. Ja koska olin  stressaantunut, turhautunut ja univelkainen en ollut tätä tajunnut. 

Nyt monen hyvin nukutun yön ja rennomman tunnelman vallitessa muutin rivivälin ja fontin sellaiseksi millaisena monet kustantajat käsikirjoitukset haluavat. Itse asiassa aika moni kustantaja haluaa jopa isommalla fontilla ja rivivälillä, mutta on aika epätodennäköistä että sellaisille kustantamoille materiaaliani lähettäisin, joten pidän tämän tekstin nyt yleisesti halutulla rivivälillä ja fonttikoolla. 

Tosiaan kun viilasin fontin minikoosta luettavammaksi ja kirjoitin lisää, niin nyt materiaali menee jo 122. sivulla, joka ei ole mikään maailman huonoin suoritus siihen nähden, että aloitin muitten projektien ohella kirjoittamaan tätä kirjaa vasta 21.12.2013. No, onhan se toki parempi näin päin, tuskailee turhaan ja tajuaa edistäneensä kirjaa enemmän kuin luulikaan (hitaasti ja tuskaisesti mutta edistänyt kuitenkin)  kuin toisin päin.


Verta pakkiin -hurmekertomuksia 1 kirjaan sain viime viikolla kirjoitettua useamman runon, Andie on kirjoittanut aiemmin ja luonnostellut kuvituspiirroksia ja tehnyt kansipiirroksen. Meikäläinen on editoinut materiaalia ja koonnut yhteen tiedostoon settiä tulostamista yms. varten. Päätin meinaan tehdä taiton clip & paste meiningillä oikeasti leikaten ja liimaten/teipaten. Tulee lopputuloksesta mukavan karu ja ennen kaikkea todella pulp. Tuolla tavallahan niitä aikoinaan taitettiin, niin pitäähän sitä pysyä juurilla meidänkin ;-)

Hurmepukkia olen enemmänkin aivvotyöstänyt, mutta tartun kyllä varmaankin tällä viikolla kynään ja näppikseen. Aloitan kirjoittaa tiettyä materiaalia suoraan koneella ja siirrän vihkoihin kirjoittamaa tekstiäni koneelle. Urakkaa tulee olemaan, mutta mieluisaa urakkaa. Tarina kun on hulvaton ja sitä on hauska tehdä. Se kun on oikein ehtaa splatter & gore -pulppia. Älyllistä tosin genrensä edustajaksi, mutta ehtaa lahtausmeininkiä kuitenkin, kuten nimestäkin varmaan voi päätellä :-)

Ohessa olevat kuvat otin kävelylenkillä Tampereella ja aion käyttää niitä kuvituskuvina työn alla olevissa ja myöhemmin työstöön pääsevissä kirjoissani. Sen verran kauniita kuvia nuo mielestäni ovat. Taiteellisesti luovaa ja tuottavaa aikaa elän siis tällä hetkellä. Vielä kun tämä kaikki tuottaisi rahaa meikälle mahdollisimman pian, niin sen parempi :-) Vaikke en minä tätä rahan takia tee, mutta rahaa joka tapauksessa tarvitsen laskujen maksamiseen ja yleiseen elämiseen. Mutta mitä nopeammin saan kaiken valmiiksi, sen nopeammin joku kustantaja vastaa valmiiseen käsikirjoitukseen myöntävästi 8-)

Hyvää kevättalvea toivottaen,
Krisse Chrissie Heart Sydän,
kirjailija, muusikko, kuvataiteilija, yms. ja monenlaisen kivan diggari 8-)No comments:

Post a Comment