Thursday, February 27, 2014

Antologioihin tekstien puskemista -PUSKIS! ;-)

En ole sitten lapsuuteni jälkeen lähettänyt mitään mihinkään novelli- tai runousantologiaan julkaistavaksi. Ei ole vain löytynyt sopivaa tehtävänantoa, olen jumittanut viilaamaan pilkkua liikaa tai deadline ei ole sopinut ollenkaan aikatauluihini. Silloin lapsuudessani minulta julkaistiin 6-vuotiaana kolme tarinaa eräässä nuorten antologiassa. En usko tänä vuonna julkaistaan välttämättä antologiakutsuihin osallistumalla yhteensäkään noin montaa, mutta toivossa on aina hyvä elää ja yrittämättä ei voi onnistua.

Nyt osui silmiini sen verran päräyttävä antologiaidea ja kutsu että päätin tarttua siihen. Minä kun sekä rakastan rillumarei-elokuvia, kupletteja, vanhoja Suomi-filmi-elokuvia ylipäätään, kummallisia tehtävänantoja, sci-fiä, horroria, kummallista fiktiota, fantasiakirjallisuuden eri muotoja, URS ry:n toimintatyyliä ja Kuoriaiskirjojen rakastettavan pulp-meininkisiä kirjoja. Eli projekti missä yhdistyy nuo kaikki, oli minun mielestäni sen verran kova, että sitä ei kannattanut jättää väliin. Huomasin kutsun kisaan tiistaina ja onnistuin kuin onnistuinkin väkertämään suht. koht. siedettävän teemaan mielestäni sopivan novellin ja jopa lähettämään sen nyt helmikuun 2014 viimeisenä päivänä. Sitähän ei tiedä kelpaako novellini antologiaan, mutta jos ei, niin hankin sen julkimoitua muuta kautta jos niin haluan.


Nyt kun Kulttuuriyhdistys Hurmossydän on olemassa, tiedän että tekstejäni tulee olemaan sitä kautta novelli-, runo- ja pulp-antologioissa. Mutta silti minusta on erittäin nautinnollista yrittää saada puserrettua itsestään ulos runoutta ja novelleja monenlaisiin antologiaan ja toivottavasti tulevien vuosien kautta materiaaliaan julkaistua moninaisten julkaisuväylien kautta.

Verta pakkiin -hurmekertomuksia 1 pulp-antologian julkaiseminen on tekijätiimin sairasteluista johden siirretty. Tarkkaa päivämäärää ei ole päätetty, mutta nyt kun kirja ei ehtinyt EKFään valmiiksi, yhdistyksen väellä koemme ettei kiirettä ole. Kesällä ja syksyllä on tapahtumia, joitten ohessa julkaisun voi toteuttaa ilman kauheaa hoppua. Verta pakkiin antologian jälkeen vuorossa on Uusia ääniä antologia,  missä on kantaaottavia ja absurdeja runoja ja novelleja. Monenlaista muutakin on suunnitteilla, mutta nuo on nk. varmoja julkaisuja ja kummassakin on minulta mukana sekä kuvia että tekstiä.


Tällä hetkellä minulla on romaani- ja tietokirjojen lisäksi työn alla useampaankin antologiaan (noitten Hurmossydämen julkaisujen lisäksi) novelleja ja runoja. Aihepiirit ovat muistisairaudesta arkipäivärunouden kautta dystopia-sci-fiin. Ilmoittelen sitä mukaa, kun saan valmiiksi ja lähetettyä milloin mihinkin materiaaliani.
Mahdottomat ja päällekkäeset dedikset on tehty voitettavaksi. Tai sitten ei, mutta yritän ainakin parhaani ;-)Ja raportoin toki blogissani myös Hurmossydämen julkaisujen etenemisestä.

Kaunista kevättä toivottaen,
Krisse Chrissie Heart Sydän,
kirjailija, lukija, kokija, kokeilija ja vaikka mitä 8-)

No comments:

Post a Comment